Lebron Galan förlust

Förra årets överlägsna världsettor, Lebron/Galan, åkte överraskande ut med dunder och brak i Madrid Open. Det var i kvartsfinalen mot Stupa/Ruiz som paret förlorande med 6-4, 4-6, 1-6. Det var en match med många ansikten. Känslan var att Galan/Lebron skulle bygga momentum från första setet och vinna ganska komfortabelt i andra. Men icke, världsettorna lyckades med bedriften att tappa andra set för att sedan kollapsa helt i tredje. Vilka lärdomar vi drar från detta “historiska” nederlag i World Padel Tour?

  1. Lebron/Galan är inte oövervinnliga. Under förra årets säsong så såg det stundtals ut som de var just det, oövervinnliga. Det är bra för touren och de andra paren att se tidigt på säsongen att det går att rucka på dessa två, speciellt så tidigt som i en kvartsfinal. Respekten kommer minska något och känslan av att det är “möjligt” växte garanterat på alla utmanare.

  2. Lebrons psyke. Han har tidigare sett iskall ut och sällan varit mentalt svag. Men när allt skulle avgöras så var det faktiskt Lebron och hans hjärnspökens fel att laget aldrig repade sig. De enkla misstagen upprepade sig gång på gång. Frågan är om han prickade den andra planhalvan mer än nät och glas i tredje? Lite hårt, men ni förstår vad vi menar.

  3. Publiken. Tidigare säsonger och kanske framförallt när Lebron spelade med Paquito så älskade Lebron publiken. Publiken i Madrid älskade inte Lebron och vände sig emot honom. Det hördes konstanta bu-rop i tredje setet efter att Lebron missat några lätta bollar. Anledningen till detta, tros vara Lebrons attityd mot Madrid sonen Galan. Han brukar alltid sätta hög press på Galan och inte vara speciellt glad när det är Galan som gör misstagen. I Madrid så slog detta tillbaka på Lebron och frågan är hur den framtida publiken kommer hantera Lebron i dessa situationer. En sak som är säker är att vi tar med oss detta till livebettingen, för det syntes tydligt hur Lebron tappade all vinnarmentalitet.