oddssättare tips

Vi har intervjuat en professionell oddsättare med över 5 års erfarenhet från bland annat Nordicbet och Betsson. Vilka är egentligen de 3 viktigaste faktorerna när man sätter ett odds? Vilka kommer ta hem World Padel Tour 2021? Och vilka kommer att kunna utmana? Vi får ta del av intressanta ingångar som vi kan omvandla till speltips på padel från en oddsättare i världsklass.

3 speltips på padel

Det finns egentligen tre gyllene regler som vi oddstraders följer. Jag kan direkt meddela att det inte är någon hemlig hemmasnickrad formel och att det faktiskt inte finns några genvägar om du vill bli duktig. Mina speltips på padel lyder som följande:

  1. Information är allt. Läs på om de par som ska spela matchen. Du skulle kan dela upp det i hårda och mjuka fakta. Den hårda faktan är helt enkelt statistik på hur paren spelat tidigare, form, favoritbana, utomhus/ inomhus banor och så vidare. Kvantifierbar fakta om hur spelarna faktiskt spelar och hur de uppträtt tidigare. De mjuka värdena är mer kvalitativ fakta som kan inverka på en spelare. För att hårdra det en aning, det skulle kunna röra sig om att en spelare har sovit dåligt, nyligen blivit dumpad, stukat en fot dagen innan och så vidare. Det är svårt att kvantifiera denna typ av fakta men det kommer att kunna spela in. Desto tidigare du får reda på något desto mer försprång har du också mot oddssättarna och oddsmarknaden.

  2. Jag är inne på det här i slutet av tips ett och det är att förstå hur oddsmarknaden rör sig. För att göra detta så bör du ha koll på oddsen på fler än ett spelbolag. Det finns alltid en anledning till att oddsen börjar röra sig i någon riktning och då gäller det att snabbt förstå varför för att kunna ta en sida. För att ge ett enkelt exempel så brukar oddsen alltid röra på sig när startelvor blir officiella i fotboll, vilket är ganska naturligt. Drar vi en parallell till padelns värld så är jag helt säker på att oddsen rörde sig när det stod klart att Vaszquez/Rocafort inte fick igenom sitt förslag till längre vila innan de gick in i finalen mot Windahl/Knutsson i SPT:n för några veckor sedan. Hade du då sett att oddsen börjat röra sig och att du helt plötsligt kan betta på Vaszquez/Rocafort till ett högre odds, så borde du göra en snabb research innan du lägger det spelet.

  3. Titta på så mycket padel du bara kan. Det kan te sig ganska naturligt, men det är en extremt viktig aspekt av att verkligen bli bra på en sport. Kollar du mycket på padel kan du också börja se psykologiska och fysiologiska skeenden tidigt i en match. Dessa kan du sedan konvertera till hur du bör betta live. Man brukar säga att det tar 10 000 timmar innan man blir proffs på något och det stämmer säkert! Utöver dessa 3 speltips, varför inte läsa padelbettings.orgs fina padelbetting guide?

Vilka vinner World Padel Tour 2021?

Det är ingen hemlighet att Ale Galan och Juan Lebron är de stora favoriterna till segern i World Padel Tour 2021. En lågoddsare, men det tror jag också. Över en hel säsong blir det nog svårt att utmana dessa två herrar, däremot så tror jag det blir något jämnare än många andra. Försäsongen har sett väldigt intressant ut från många håll och det är också många nya par 2021. För att ge det försök att titta i spåkulan:

Paquito Navarro har tappat typ 10 kilo? Ser mer fit ut än någonsin och får nu spela med sin drömpartner Di Nenno. Dessa herrar vinner minst en tävling.

Några som också vinner minst en tävling är firma Chingotto/Tello. Var i final förra säsongen och kommer få sina chanser att ta sin första WPT-seger 2021, om jag inte är helt ute och cyklar.

Bela/Sanyo ser högintressanta ut. Hade lekstuga mot Chingotto/Telloi “IcanIwill invitational” utanför Arlanda i mitten av mars. Den före detta 16 år långa världsettan (2002 – 2017) Fernando Belasteguín tränar hårdare än någonsin och ryktet gör gällande att han trots sin ålder börjat jobba med helt nya slag i sin redan stora arsenal (mjukt värde). Detta paret blir minst sagt intressanta!

Tapia/Lima och Stupa/Ruiz är såklart två par till som kan utmana en helg om allt klaffar.

0 comments on "3 Speltips på padel från en oddssättare"