Vi har samlat allt du behöver veta om Agustin Silingo. Något du tycker vi missat? Kommentera längst ner eller släng iväg ett mail till oss.

Innehåll:

Vem är Agustin Silingo?

Agustín Gómez Silingo, född den 1 augusti 1983 i La Plata, Argentina, spelade i Junior World Padel Mästerskapet redan 1999. 2004 åkte han till Spanien och höll sig i toppen av rankingen på Padel Pro Tour. Senare, under 2018, vann han sin första turnering med Maxi Grabiel, Valladolid-mästaren. 2010 vann han ännu en titel med Maxi Grabiel; 2010 Madrid Master. Han gick så småningom ihop med Gaby Reca och de båda vann sin första turnering som en duo i Cordoba. 6 år senare gick Adrián Allemandi ihop med Agustín Gómez Silingo. Han vann World Padel Mästerskapet 2016 för Argentina. 2017 återförenades Maxi Grabiel med Agustín men på grund av en olycklig axelskada kunde Agustín bara återvända året efter. Då bytte han tillbaka till Adrián Allemandi och de lyckades nå finalerna vid Argentina Master och Valencia Open.

Odjuret Silingo

Vid omkring 27 års ålder förändrade Agustín redan sättet traditionell padel spelades. Som en topp 10-spelare på Padel Pro Tour spelade Agustín på revéspositionen genom hela sin karriär. Han är runt 1.87m lång och väger mellan 90-100kg. Silingo är fortfarande en av de starkaste spelarna på Touren. Hans smeknamn är verkligen välförtjänt. 

Rå Styrka

Silingo har en snabb och stark padelstil. Många flacka slag, inklusive en mäktig flack smash och volleys. En starkare defensiv lagkamrat skulle passa honom perfekt men vi har sett en preferens för en partner som fokuserar mer på övergångsspel. De flesta av hans tidigare lagkamrater och även de senaste har imponerande karriärer. Historiska register visar hur Agustín hellre spelar med mer kunniga spelare till skillnad mot yngre och mer energiska spelare. Silingo försöker trycka mot en offensiv position så tidigt som möjligt. Efter att ha nått nätet slås alla lobbar på Silingos sida tillbaka med en återhämtande bandeja för att hålla kvar sin startposition vid nätet. Han är mest bekväm vid nätet, där hans råa styrka kan glänsa.

Styrkor:

  • Smash: Agustíns smash är märkvärdig som en av de starkaste på Touren. Han slår smashen med hela sin kroppskraft och försöker returnera bollen högt över nätet och tillbaka till hans startposition. Vi ser honom sällan lägga till en spinnsmash över 3-meters gallret. Han gör det istället med en flack smash som har skarp ingångsvinkel. Dessutom lägger Silingo till vertikal höjd med hoppsmashen som ett alternativ för spel över mitten;
  • Bandeja: Ännu en gång, Agustín slår oftast bandejan flackt om returen kommer över hans huvud eller till vänster. Han lägger på viss sidospinn när han slår bandejan över mitten eller t.o.m. över drivepositionen. När han behöver återhämta den offensiva positionen gör han utmärkta bandejas.
  • Smashåterhämtning: Tack vare hans längd och hur snabb han är på att läsa spelet förflyttar sig Silingo snabbt upp till nätet efter en motståndares smashslag. Han är bra på att återhämta slag på utsidan men hans föredragna sätt att motsmasha är genom en hög hoppsmash när motståndaren slår den för att returnera slaget tillbaka till startpositionen.

Tämja Odjuret

Agustín var, förr i tiden, ett sant vilddjur, men efter hans skada har vi sett en mer tam Silingo. Utan något mer att bevisa har Silingo nått legendarisk padelstatus. För närvarande, även fast han försöker hålla sig konkurrenskraftig, finns det några sätt för motståndet att utnyttja hans svårigheter på banan.

Svagheter:

  • Stil och Mjuka Träffar: Även en revésspelare måste kunna ändra spelrytmen snabbt och dominera mjuka bollar och droppslagsvolleys. Det är ännu viktigare på den här nivån. Tyvärr påvisade Silingo aldrig någon mjukhet och kontroll över bollen. Först, eftersom han är fysiskt dominerande, använder Silingo 4 originella grips och 3 till 4 overgrips. Överlag är det en imponerande mängd grepplindor. Följaktligen, med sådant grepp, känner Silingo inte lika mycket från sina slag eftersom mer vikt läggs till greppet. I situationer där styrka inte är rätt svar begränsas Silingos svaga slag och de misslyckas ofta;
  • Reflexer och Smidighet: Ännu en gång, två grundläggande konsekvenser av hans fysik. Silingo är långsammare än den genomsnittliga spelaren och reagerar dåligt på snabba förändringar i defensivt spel. Lyckligtvis täcker hans erfarenhet det mesta av bristen, men hans drivepartner har en viktig uppgift att täcka mycket mer av banans bakre ände än vad som borde behövas. Denna överkompensation leder till en överdriven mängd tomrum och lägre energi under hela matchen.

En Modern Padelstil

Silingo och hans råa styrka har fortfarande en plats inom den moderna padelstilen. Även om han redan har vunnit och byggde sin karriär kring forna prestationer kompletterar Agustíns stil perfekt den nuvarande vinnande padelstilen. Fast vissa fulländade revésseplare skulle behöva en stark drivespelare också är Silingo ett undantag från det angivna vinnande receptet. Med Allemandi kunde han nå de sista turneringsrundorna, men med hjälp från en ambitiös drivespelare och spelskapare, kan Silingo verkligen glänsa igen. En mild jätte på banan som behöver, mer än några taktiska komplement, en mentalt stark och omfattande lagkamrat. En partner med en naturligt växande talang kan leda Silingo till nya fantastiska prestationer.

Highlights på Agustin Silingo

Håller du med om vår analys? Diskutera gärna här nedan!

Lämna ett svar