Tito Allemandi

Efter att strålkastarljusen släckts ner i Alicante var Tito Allemandi, något överraskande, namnet på allas läppar. Han och Maxi Sanchez skulle ta 2021 med storm, men bara efter en officiell match tillsammans så valde de att gå skilda vägar. Padelbetting.org har tagit tempen på Tito i en exklusiv intervju där vi pratar framtid och svensk padel.

Vem är Tito Allemandi?

Vi tar det från början och berättar lite kort vem Tito Allemandi är. Han är född 1980 i Argentina och började spela tennis som barn. Det var först när han anlände till Spanien i början av 2000-talet som han började med Padel. Det visade sig att han besatt en stor mängd talang för sporten och det dröjde inte länge innan han blev heltidsproffs. I skrivande stund är han rankad 20 i världen!

Tito! Du kanske har märkt att det råder total padelhysteri i Sverige. Vad tror du om framtiden för oss nordbor?

Det är väldig häftigt att Windahl/Knutsson har lyckats ta sig hela vägen fram till Previan. De har verkligen vuxit som padelsspelare och jag hoppas att det kommer dyka upp fler svenska par på Touren i framtiden. Förhoppningsvis så lyckas de ta sig hela vägen fram till en kvartsfinal, så vi får se de på TV!

Som sagt, så hoppas jag på fler svenskar i WPT:n men ett problem ni kan ha, är att det är så väldigt dyrt med padel i Sverige. Däremot så finns det fina förutsättningar för att det ska växa och bli ännu större. Jag kan inget annat än att önska er stort lycka till!

Kommer du att spela Swedish Open i Malmö och vad tror du om publikrekordet som de försöker slå?

Självklart ska jag spela Swedish Open! Det är en turnering som ger mig många härliga och roliga minnen. Det är fantastiskt att turneringen kommer att spelas i en så pass stor arena. Förhoppningsvis är pandemin över så att det finns möjlighet för arrangörerna att sälja ut. Att WPT:n spelas i Sverige är en viktig del för att få sporten att växa ännu mer hos er.

Det blev ett snöpligt slut med Maxi? Hur ser du på resten av säsongen av 2021 och vad har du för mål?

Kommenterar helst inte mitt avslut med Maxi. Just nu så jobbar jag stenhårt tillsammans med min nya partner Pablo (Lijo) på att hitta spelkemin. Det känns riktigt bra och jag är övertygad om att vi snart kommer att finna vår spelidentitet och taktik. Vårt mål är att vinna så många matcher som möjligt för att ta oss in till Masters i slutet av säsongen där bara 8 lag får spela.

Tusen tack för att du ville ställa upp på intervjun Tito! Jag vill önska dig all lycka för resten av säsongen så hoppas jag att vi kan ses snart på en espresso och några bandejas!

Tack själv! Det fixar vi!