Vi har samlat allt du behöver veta om Martin Di Nenno. Något du tycker vi missat? Kommentera längst ner eller släng iväg ett mail till oss.

Innehåll:

Vem är Martin Di Nenno?

Di Nenno är en av de spelare som har den mest dramatiska historian i padelvärlden. Vid 23-års ålder nådde den argentinska spelaren 26:e positionen i World Padel Tour-rankingen. Hans passion för padel kom från det faktum att hans pappa hade en padelklubb och till skillnad från de flesta kända padelspelare började Di Nenno inte med att spela tennis utan förälskade sig istället i Padel.

Tragedi

Även om han alltid tyckte om att spela padel, var det ögonblick då han, enligt honom själv, insåg att han ville spela sporten professionellt efter en bilolycka där han såg sina bästa vänner dö. Före bilolyckan hade spelaren redan deltagit i olika turneringar i Argentina och hans karriär var på god väg uppåt. Vid 15 års ålder var Di Nenno och Stupaczuk det främsta laget i Argentina. De kallades för “Los Super Pibes” och vann fem världsmästerskap i alla juniorkategorier.

Men i den tragiska bilolyckan bröt spelaren båda benen och fick därför tillfälligt sluta spela. Efter rehabiliteringen insåg Di Nenno att padel var hans liv och att han var tvungen att lämna sitt hemland om han ville fortsätta tävla konkurrenskraftigt. Hans rehabilitering varade i 9 månader och han började träna först i januari 2016.

Drömmen för Martin Di Nenno

Hans dröm är att samarbeta med Stupaczuk igen, men de tog båda olika karriärvägar och det skadade i slutändan deras vänskap. Spelaren medgav att han inte känner sig bekväm när han måste möta Franco Stupaczuk på grund av deras vänskapshistoria. Sedan den argentinska duon bröt upp har de mött varandra fyra gånger och det har slutet i oavgjort med två segrar för vardera sida.

Trots sin historia beskriver han sig själv som en simpel person som strävar efter att bli bättre för var dag som går. Utanför sporten är han en väldigt lugn person och hans rutin bygger på “Padel, fysisk träning och att spela Playstation.” Hans dagliga motivationscitat lyder: “Seguir no es la unica opcion, és la mejor decision”, som på svenska betyder “Att gå framåt är inte det enda alternativet men det är det bästa beslutet”.

Viljestyrka och tålamod

Som ung spelare är det väldigt spännande att se Di Nenno spela. Han har ett typiskt konsekvent spel och överraskar motståndaren med sina returer via väggen. Han arrangerar och spelar spelet efter behov och lämnar de flesta offensiva handlingarna till sin revéspartner. Di Nenno lovar att lämna allt han kan på banan och med sådan passion för sporten är han oslagbar på när han befinner sig där bak.

Styrkor:

  • Lobb: Ett av de viktigaste slagen för Di Nenno är lobben. När man konstruerar spelet längst bak eller efter en retur via väggen krävs ett bra val av lobb och teknisk expertis för att byta till en position längre upp vid nätet och möjliggöra en offensiv övergång;
  • Bandeja: En klassisk hoppbandeja, slås oftast högt för ett korsslag med ökad vinkel mot sidostaketet. Hög rörelseomfattning och beräknad effekt för den exakta spelsituationen. Viboras fattas men han kan slå snabba medelhöga till höga drivevolleys i hög takt som överraskningsslag.

Benen

Efter den tragiska bilolyckan lärde sig Di Nenno att gå igen och fick göra dussintals stygn över knäna. Trots sin fantastiska 6-månadersåterhämtning och att det endast har gått ett par år sedan han återvände till World Padel Tour syns det hur svårt det är för honom att hålla sig i form på en så hög nivå och klara av trycket på försvaret. Under kvartsfinalfasen vid Menorca Master 2020 kunde Di Nenno knappt gå efter över två och en halv timme på banan. Han kan prestera på högsta nivån men till vilken kostnad?

Svagheter:

  • Smash: En bra spinnsmash över 3-metersstaketet och en stark smash högt över nätet är allt han behöver för att vara en av de mer kompletta idrottsutövarna. Styrka är inte problemet men oftast kan motståndare skicka tillbaka hans smash om den återvänder till en medel- till låg nivå;
  • Fysisk: Martín är cirka 1,75 meter lång och medan det räcker för att spela i drivepositionen måste han förlita sig mer på offensiva volleys som attackalternativ. Medan Di Nenno uppvisar riktiga krigardefensiva handlingar kan hans fysik kosta honom i det långa loppet efter hans senaste svåra skada. En längre matchtid kan vara ett problem som han alltid kommer att stå inför.

Framtiden – Martin Di Nenno

Martin Di Nenno fortsätter att bevisa för världen att allt är möjligt om du jobbar tillräckligt hårt. En sann inspiration i en så ung ålder. Di Nenno fortsätter att visa upp sin potential och snart går hans dröm i uppfyllelse. Det är bara en tidsfråga innan han når topp 10, men att spela med Franco Stupaczuk igen skulle vara ett nöje för både Martin och World Padel Tour-samfundet.  

Highlights Martin Di Nenno

Håller du med om vår analys? Diskutera gärna här nedan!

Lämna ett svar