Vi har samlat allt du behöver veta om Maxi Sanchez. Något du tycker vi missat? Kommentera längst ner eller släng iväg ett mail till oss.

Innehåll:

Vem är Maxi Sanchez?

Maximiliano Sánchez Agüero, mest känd som Maxi Sánchez, föddes 15 december 1986 i Villa Mercedes, Argentina. Smeknamnet ‘Hajen’ (‘El Tiburón’) har han fått för det mod Maxi uppvisar på banan. Han började spela vid den unga åldern 8 år och blev senare en professionell spelare år 2006. Först efter 2013, med Sanyo Gutiérrez, dominerade han scenen. Han vann Madrid Master Finals år 2013 och 2014, och ett par andra turneringar på vägen. Han spelade med Juan Martín Díaz men de överskuggades av Bela och Lima. För säsongen 2017 anslöt sig Matías Díaz till Maxi Sanchez och de båda nådde finalerna konsekvent. Maxi återanslöt sig till Sanyo år 2018 och efter Portugal Master-titeln nådde han nº1 i världen för första gången.

Översikt

Med en längd runt 1.83m kapitaliserar Maxi Sánchez på sin längd medans han attackerar från en backhandposition. Han har en stark och dominerande närvaro vid nätet och kontrollerar det mesta av luftspelet i mitten. De flesta av hans slag är flacka, vilket är en fördel med hans fysiska form i åtanke. Även smashar slår han hård och flackt, vilket ofta tar tillbaka bollen till hans startposition eller långt fram över den 3 meter höga väggen. Hans Bandejas slås oftast flackt till motsatt hörn eller med sidospinn om han slår den från mitten av banan eller även över hans lagkamrat. Denna starka positionella inverkan gör det svårare för motståndare att snabbt övergå till nätposition. Maxi försöker snabbt återta nätpositionen och gör så väldigt bra med långa återhämtningssteg tillbaka till nätet och med kontroll över slagkraften. 

Styrkor:

  • Nätposition: Maxi översätter mod till smarta positionsrörelser. Han är mest bekväm att attackera och försöker spela längre fram, även om han behöver spela en bandeja i nedre banan och snabbt återvända till nätet. Han blockar och skär av drivespel på smarta sätt och föredrar att hålla en hög och aggressiv position medan spelet flyter till hans partner. Även vid nätet spelar Maxi konsekventa eller defensiva volleys hellre än att förlora sin position;
  • Smash: Hans fysiska dominans låter honom nå vertikala höjder som är tillräckliga för att smasha bollen flackt och med mycket kraft. Han hoppar inte för bättre slagvinklar men använder det mesta av hans styrka medan han står på en stabil och lateral position under smashen. Den tvärgående smashen är oftast flack vilket är en kontrast mot hur de flesta andra spelarna slår ett spinslag. Detta låter bollen hålla hög acceleration in i en avlägsen slutposition utanför banan, vilket gör det svårare för försvararen att returnera skottet in på banan;
  • Smash Återhämtning: Eftersom Maxi oftast syns vid nätposition är en smash över sidoväggen från motståndaren ett utmärkt tillfälle för Maxi att återhämta. Han är snabb från stillastående och förutspår smashen rätt. En bra smash kanske inte är tillräcklig för att avsluta poängen när man möter ‘El Tiburón’. Maxi kontrasmashar ett slag som kommer tillbaka över nätet med enkelhet och tycker om att kliva utanför banan för att returnera den raka smashen in i motståndarens nät. 
  • Taktiskt sett vet ‘El Tiburón’ när motståndaren är inne i en dålig period och biter vid rätt tidpunkt. Vanligtvis genom att trycka på motståndarnas backhandspelare skapar Maxi möjligheter och vet när spelet ska avslutas. Med över 400 spelade matcher leder hans erfarenheter honom till framgång, och han väljer exakt när han ska avsluta sin måltid. 

Svagheter:

Som vi sagt tidigare är Maxi mest bekväm när han attackerar. Men, den defensiva spelfasen är oundviklig. Maxi är inte i sin naturliga miljö i försvaret. Även om han inte gör många oprovocerade fel, begränsar han sina defensiva handlingar till ett minimum och förlitar sig på sin partner för ytterligare övergång till nätspel.

  • Försvar: Återigen, Maxi gör inte många oprovocerade defensiva misstag. Han är helt enkelt inte bekväm nog i den bakre änden för att upprätthålla ett långsamt och taktiskt försvarsspel. Naturligtvis använder han huvudsakligen lobben för övergång till nätet, även om han behöver göra en övergångsvolley medan han flyttar närmare nätet. Han försöker också spela till drivemotståndaren för att flytta defensiven till sin partner och driveposition. Mot andra starka attackerande spelare kan Maxi sakna disciplinen att försiktigt ändra spelrytmen. Med starka defensiva eller spelskapande partners som Sanyo Gutiérrez är Maxi ofta spelaren i bakänden och borde förbättra sina defensiva åtgärder för att bättre klara av kontinuerligt försvarsspel.

Ledaren Maxi Sanchez

Maxi Sanchéz är en ledare och en vän. Han nådde toppen av rankningen med Sanyo Gutiérrez och spelar sin bästa padel med en liknande drivepartner. Han vet hur man håller en stabil lagmentalitet och fokuserar på de viktiga uppgifterna. En utmärkt ledare och lagspelare som vet precis vad han behöver för att komplettera sitt spel och hålla honom i toppen av rankningarna så länge som möjligt. För säsongen 2020, och efter att ha spelat med Matías Días, förlitar sig Maxi på den unga Martín Di Nenno. En spelare som Di Nenno efterliknar starter av Maxi och Sanyos partnerskap. Hur mycket längre kan Maxi Sánchez stanna i toppen av rankningen och hur många fler turneringar kommer han vinna?

Highlights av Maxi Sanchez

Håller du med om vår analys? Diskutera gärna här nedan!

Lämna ett svar