Paquito Navarro Padel Betting

Vi har samlat allt du behöver veta om Paquito Navarro. Något du tycker vi missat? Kommentera längst ner eller släng iväg ett mail till oss.

Innehåll:

Vem är Paquito Navarro?

Francisco Navarro Compán, mer känd som Paquito Navarro, föddes 10:de februari 1989 i Sevilla. Paquito är en högerhänt backhand- och positionsspelare (revés). Han kompenserar sin något korta längd (1.81) och mindre atletiska spelstil med extrem teknik inlindat i stor elegans. Som en förre detta business student driver Paquito paquitonavarro.com, där han ger sin bild på padel men lär också ut padel på både proffs- och nybörjarnivå. 

Hur allt började

Som ung visade Paquito en stor talang och inledde sin professionella karriär 2009. Tillsammans med Adrián Allemandi tog karriären fart, men det var först när han gick ihop med Sanyo Gutiérrez som saker och ting lossnade. Han blev helt enkelt en av dem mest kompletta padel spelarna i modern tid. Under 2017 år säsong var Paquito och Sanyo det par som på allvar utmanade världsettorna Pablo Lima och Fernando Bela om tronen. Sanyo bröt dock med Paquito för att spela med Maxi Sánchez, vilket gjorde att Paquito gick ihop den legendariska padelspelaren Juan Martín Díaz.

Paquito krossade glaset

Under semifinalen av 2018 års upplaga av Portugals Master, mot Juani Mieres och Miguel Lamperti, shockade Paquito padel cirkusen. När resultatet var 5-5 i andra set, gav ett av glasen där bak vika och krossades över honom. Paquito kom tillbaka relativt snabbt efter att ha blivit sydd X-antal stygn över armbågar och knän. Då Juan Lebrón tog tillfället i akt och parade ihop sig med Juan Martín Díaz för de återstående turneringarna, hittade Paquito vägen till Pablo Lima som förtillfället stod utan partner. 

Nådde toppen

Paquito gick tillbaka sin ursprungliga partner Juan Martín, men bara efter några turneringar så gick de officiellt skilda vägar för att återgå till Pablo Lima. Säsongen 2019 skiftade han återigen partner för att ingå avtal med Juan Lebron. Det visade sig vara ett strålande drag då dem två skapade spansk padelhistoria och slutade som etta i världen. 

Paquito Navarro Spelstil

Den historiska tillbakablicken ger oss en bra bild av vilken typ av spelare Paquito var och är. Han definierar den typiske “revés” spelaren, attackerande och avslutare. En krigare i försvar med ett mycket intelligent anfall, är Paquito som allra best när han övergår från försvar till attack. 

Styrkor:

  • Smash via väggen; ett av hans mest ikoniska slag (han har själv döpt slaget till ‘Cuchilla’ ), bra ett exempel på hur han tar försvar till anfall. Ett slag som innehåller en kraftig slicad sidospinn gör att bollen inte studsar mycket på motståndarens sida och gör den svårhanterad. Att ha ett sådant här ess i rockärmen tvingar ofta motståndarna att vara så nära nätet som möjligt, vilket öppnar upp ytor där bak. Paquito har då möjligheten att använda sig av glaset för att lobba istället eller hitta de öppna ytorna men en känslig lobb. 
  • Uppföljaren till föregående slag brukar vara volleyn som tar Paquito tillbaka till nätet. Istället för att slå tunga raka slag använder han sig av väldigt mycket skruv. 
  • Smashen. Precis som sina favoritslag är detta också tungt skruvat. Att bollen är så pass skruvad ger honom flera möjligheter; skruva ut bollen ut ur buren eller ner på stängslet.
  • Vibora: En mycket kraftfull och attackerande bandeja, som han slår med ett öppet typ av grepp som gör att bollen dör mycket snabbare på motståndarens planhalva, likt “Cuchilla”. 

Svagheter:

  • Mentala styrkan. Paquito är en väldigt tempramentsfylld spelare och älskar att bjuda publiken på en show. I förlängning kan detta bidra till att taktiken brister. Hans temprament har också bidragit till flertalet böter och poängtapp. Det värsta är dock när han låter tempramentet framkalla “unforced errors” i viktiga skeden av matchen. 
  • Rörligheten. Han är varken den snabbaste eller den mest fysiska spelaren på touren. Behöver han verkligen vara det? Hans intelligenta spelstil väger upp för mycket, men det hade nog inte skadat att vara lite kvickare. 

Taktisk översikt

När han spelade med spelartyper såsom Juan Martín Díaz och inte minst Juan Lebrón, behövde inte Paquito uppvisa någon särskilt stark offensiv. Allt eftersom padel som sport har utvecklats har också Paquito gjort det och är mer av en spelmotor och fördelare. När han spelar med en defensivt stark medspelare, så som Pablo Lima, använder han sig oftast av mjuka bandejas, skruvade bollar i stängslet eller sidoglaset och höga lobbar vid försvar. Den här typen av spelsätt maximerar hans starka taktiska sida och är anledning till att han nått toppen: Val av slag och “in game” analys, han vet precis hur han ska dikterar tempot i matchen. 

Highlights of Paquito Navarro

Hur många år har Paquito kvar?

Desto äldre han blir, desto tuffare blir det för honom. Hans mentala upp-och-ner gångar i matcher kan vara det som gör att han tillslut droppar ut från världsrankingen. De yngre spelarna har också börjat utveckla en mycket mer atletisk typ av padel där styrka och snabbhet är en viktig faktor. I nuläget håller han världsnivå men bör verkligen se till och skaffa sig en partner som kan attackera spelat snabbare och hårdare, likt Lebron eller Diaz.

Håller du med om vår analys? Diskutera gärna här nedan!

Lämna ett svar