Vi har samlat allt du behöver veta om Sanyo Gutierrez. Något du tycker vi missat? Kommentera längst ner eller släng iväg ett mail till oss.

Innehåll:

Vem är Sanyo Gutierrez?

Carlos Daniel Gutiérrez Amaya, mest känd som Sanyo Gutierrez, föddes den 15 juni 1984. Från San Luis, Argentina; Sanyo började tävla när han var 15 år gammal. 2006 flyttade han till Spanien och lyckades säkra några intressanta resultat i Pro Padel Tour. Han utvecklades som spelare tillsammans med spelare som Lahoz och Seba Nerone men det var med hans vän, Maxi Sánchez, som Sanyo uppnådde de bästa resultaten. Efter att ha anslutit sig till Juani Mieres år 2015 var Paquito Navarro hans nya partner för säsongen 2016 och då vann han 2016 Master Final i Madrid.  Senare, i 2018, återvände Maxi Sánchez och de båda dominerade World Padel Tour. Inte långt efter nådde både Maxi och Sanyo äntligen topprankning.

Trollkarlen

‘El Mago de San Luis’ har utvecklad några nya och förbättrade magitrick under sin karriär. Med en längd på 1.77m har Sanyo alltid presterat i drivepositionen, där han känner sig mest bekväm och kan spela en mer kontrollerande spelskapande stil. Med över 20 titlar i hans samling är Sanyo en oförutsägbar spelare. Padelentusiaster kanske kommer ihåg WPT-kommentatorn Lalo Alzuetas kända citat: “Abracadabra Gutiérrez”.  Sanyo återuppfinner verkligen tekniska slag. Från änden av banan, bakom benen, till väggen vid hans högra sida, eller en återhämtning utanför banan, följt av en uppsnappad backhandsmash över den 4 meter höga bakre väggen, Sanyo producerar magiska stunder.  

Styrkor:

  • Vision: Sanyo Gutierrez gillar att sakta bygga upp till poängen. På grund av hans långsamma och träffsäkra tekniska rörelser kan han följa bollens bana så mycket som möjligt medan han slår den från den bästa möjliga positionen. Denna snabba spårning och en långsam slaghastighet låter honom lägga till extra bråkdelar av sekunder innan han slår bollen, för att bättre kunna tyda matchen. Han analyserar snabbt motståndarens position och är, oftare än inte, väldigt precis i hans slagval, takt och effekt på bollen. Dessutom, eftersom han är något under normallängden på Touren kan han positionera sig själv bättre under och bakom bollen;
  • Lobb: Sanyo täcker mer mark än hans revéspartner. Detta låter hans lagkamrat återhämta mer energi och bättre besluta det mest effektiva sättet att avsluta poängen på. Med det sagt så returnerar Sanyo de flesta av centerreturerna. Hans backhand glidlobb via väggen är ett fantastiskt och konsekvent slag som lägger till återhämtningstid för både Sanyo och hans lagkamrat. Han har en otrolig defensiv lobb där han slår under bollen, upp till en betydande höjd långt över nätet och till motståndarens baksida. Sådana lobbar är det oftast svårt att kapitalisera från, de lämnar motståndaren med begränsade val: antingen en långsam flack bandeja till bakre änden eller en vanlig retur via väggen. Sanyo lägger också på mycket slice till hans attackerande lobbar. Slicen låter bollen snabbt gå över motståndarens huvud och helst riktar den sig mot bakre hörnet. Slicen borde lämna liten eller ingen studs från motståndarens hörn, vilket lämnar dom återigen med begränsade alternativ;
  • Backhandvolley: Som en drivespelare täcker Sanyo mitten av banan med hans backhand. Lyckligtvis har han ett fantastiskt backhandslag. Hans backhandvolley är extremt mångsidig. Han vet när han ska slå den flackt, med sidospinn till det högra gallret eller ett droppslag. Dessutom, som vi nu vet, läser och kontrollerar Sanyo spelflödet väldigt väl. Han gillar att följa upp med spel in till revéspositionen för att avsluta poängen, oftast med en hög backhandsmash/volley över den 4 meter höga väggen eller ett droppslag med mjuk touch.

För Mycket Magi

Typiskt bör en drivespelare alltid bygga och konstruera poängen. Sanyo gör det mycket bra för det mesta. Ibland framkallar han en magisk stund för tittarna. Men ingen spelare kan kontinuerligt fortsätta att skapa magiska stunder. Sanyo har starka anledningar att tro på sina magitrick, men de underpresterar ofta och leder till en ökande minskning av form. 

Svagheter:

  • Övertro: några av de mest fantastiska padelpoängen kommer från ett Sanyo-ingripande. Tyvärr utgör de bara enstaka poäng från en komplett match. Sanyo bygger hans självförtroende på fantastiska poäng, om han inte kan prestera som tänkt så sjunker han in i en nedåtgående spiral. Eftersom spelet flyter och är främst byggt av honom leder brytningspunkten av hans övertro till en fullständig brist på självförtroende. Utan självförtroende underpresterar Sanyo i uppbyggnadsfasen. Om tittaren kan känna det då kan definitivt hans partner det också. Det är viktigt för laget att alltid vara mentalt redo under varje poäng som spelas. När Sanyo kanske ser på matchen med ett negativt ljus har hans motståndare en chans att antingen snabbt vända matchen eller avsluta den.
  • Mental Stabilitet: Denna kontrast mellan en bra och låg attityd under spelet orsakas oftast av en brist på mental stabilitet. Sanyos spelstil är inte alls linjär och på ett mentalt plan påverkar det hans förmågor om en enda aspekt av hans spel inte fungerar. Med hans erfarenhet på Touren så är Sanyo en medelålders man med hungern av en tonårspojke. För att övervinna majoriteten av detta har hans medspelare en viktig uppgift: mentala förstärkningar med konstant positiv feedback. Sanyo borde spela med en stark och kapabel revésspelare som inte bara har en attackerande spelstil men som också har mental stabilitet. Maxi Sanchéz var ett perfekt framgångsexempel eftersom han lyckades med båda uppgifterna och de två uppnådde topprankningar på World Padel Tour.

Karriärutsikter – Sanyo Gutierrez

Efter att redan ha samlad de flesta tillgängliga titlar ser Sanyo i Franco Stupaczuk en ung, begåvad spelare med en otrolig karriär framför sig. Denna typen av unga begåvade revésspelare kan bli svaret på hans pågående och sista skeden i karriären. Nu när Sanyo har mindre press att vinna titlar så borde han känna sig fri att experimentera med en fritt flytande spelstil som inte påverkar hans mentala stabilitet.

Highlights Sanyo Gutierrez

Håller du med om vår analys? Diskutera gärna här nedan!

Lämna ett svar