Vi har samlat allt du behöver veta om Uri Botello. Något du tycker vi missat? Kommentera längst ner eller släng iväg ett mail till oss.

Innehåll:

Vem är Uri Botello?

Uri Botello föddes i Melilla, Spanien, den 16e augusti 1988. 1999 började han spela padel men först senare, under 2015, med Javier Concepción, klev han in i Topp 25. Han är en högerhänt drivespelare och är runt 1.72m lång. 2015 nådde han två World Padel Tour Challenger-finaler och elva sextondelsrundor. Uri anslöt sig så småningom till Javi Ruiz och duon demonstrerade perfekt vad uppoffring, ansträngning och hårt arbete kan åstadkomma. De smög in till deras första final vid 2018 Menorca Open och vann totalt två mästerskap samma år.  

Bandejamästare

Uri Botello har en spelstil som är mycket tilltalande. I bakre delen av banan har han kort slagförberedelse och vid nätet följer han upp sina volleys lite mer mot den önskade slutdestinationen. Hans bandejaslag är ett av de vackraste slagen på Touren. Han förbereder det långt i förväg med en snabb öppning av bröstet och upphöjda armar. Han följer bollen medan han ser till att förberedelserna är på plats och, oftast med ett hopp, skapar han en komplett och kontinuerlig rörelse. Efter att ha kommit i kontakt med bollen behåller Uri sitt racket mot bollen för att avsiktligen träffa så mycket av undersidan som möjligt. En perfekt teknik som låter Uri snabbt ändra på den spinn och kraft han lägger i sin bandeja.

De flesta av hans bandejas är mjuka och riktade mot hörnet på motsatt sida av centern för att återta hans tidigare nätposition. Väldigt sällan utför han viboras, men några av hans bandejas slås med sådan kraft att vi skulle kunna betrakta dem som hans egna viboras.

Spelskapare

På grund av hans figur och tekniska egenskaper efterliknar Uri flera andra drivespelare som Federico Chingotto eller Álvaro Cepero. Han är definitionen av en renodlad drivespelare: starka tekniska egenskaper (inklusive en pålitlig bandeja) och spelskapande kreativitet. Mycket likt en djupliggande fotbollsspelskapare är Uri Botello fullt medveten om hela spelscenariot och lägger till kompetens och färdighet för att öka lagets prestation. Väldigt lågt antal misstag, smarta rörelsebeslut längs banan och många höga defensiva lobbar och mjuka bandejas är några av de mest dominerande egenskaper och slag som Uri väljer när han spelar för att kontrollera poängen. 

Styrkor:

  • Bandeja: Igen, hans bandeja är en av de mest stilrena på Touren. Den är inte bara vacker att se i spelet, den är även väldigt effektiv. Hoppskottsbandejan med en mjuk backspinn är den ideala bollen för att återhämta nätposition från bakre delar av banan. Uri gör det utmärkt och är även kapabel att göra kraftfyllda bandejas. När han är i position att träffa en mer giftig vibora gör han det oftast mot det mest avlägsna hörnet för att lämna så lite utrymme som möjligt för de defensiva spelarna att slå på. När han gör så minskar alternativen för motståndet och ett parallellt slag är oftast det primära valet;
  • Rörelse: Uri är inte den typ av spelare som lägger mycket kraft bakom sina slag. Han behöver oftast inte det ändå, men han kompletterar bristen av takt med bra rörelseposition. När han är vid nätet kan Uri snabbt tolka motståndets slagval och genomskära bollar i mitten på ett finurligt sätt. Snabbt tänkande och erfarenhet är grunderna bakom detta starka positionsspelet och Uri utnyttjar sin intelligens till fullo.

Förbättringar – Uri Botello

Medan hans försvars- och poänghanteringsspel är oklanderliga i bakre änden borde Uri Botello lägga till fler intressanta slag i hans arsenal. Han kan uppenbarligen utföra både backhandvolleyn och smashen om det behövs men det finns vissa förbättringar han kan göra. 

Svagheter:

  • Smash: Eftersom hans bandeja kräver mycket förberedande rörelser är det väldigt svårt att överraska motståndet med en smash. Att dölja smashen är också omöjligt. Spelare som Lebrón behöver inte dölja smashen eftersom de mycket säkert kommer avsluta poängen som följd – så kan inte Uri spela. Han har bra spinn ute vid 3-metersgallret på hans sida men mot smarta och atletiska revésspelare kan det vara för enkelt att returnera smashen. I så fall skulle en fejksmash vara ett bra alternativ att spela efter några snabba, flacka smashar i mitten. Ett slag som sällan används av Uri och som skulle kunna ge honom dubbel förklädnad till hans så uppenbara smashförberedelse;
  • Backhandvolley: Medan mitten oftast täcks av hans lagkamrat, eller av Uri själv när han tar emot returer, är det fortfarande nödvändigt att skapa obalanser med starka backhandvolleys. I ett tillfälle där returen är svag och lämnar plats för drivespelaren att attackera med en backhandvolley bör det primära valet vara ett flackt slag mot det bakre hörnet. Precis som den bandeja Uri ofta spelar kommer slaget tillbaka från väggen med en väldigt låg studs som inte lämnar något utrymme till vänster om eller under bollen. Efter en lyckad och avsiktlig volley kan Uri sedan kliva upp längs banan och förbereda för ett enklare avslut med antingen en smash över den 4 meter höga väggen eller ett kort droppskott.

Långsiktigt

Uri Botello förlitar sig på långsiktiga partnerskap och de har fungerat väldigt bra för honom. Han håller sig mentalt fokuserad på spelet, har några bestämda spel under flera år med samma partner men fortsätter ändå att förbättra sitt spel. Uri behöver inte byta partner för att klättra i rankningarna, han gör det ändå med en sann passion för spelet och medkänsla för sin partner och tränare.

Highlights på Uri Botello

Håller du med om vår analys? Diskutera gärna här nedan!

Lämna ett svar