WPT Alicante Odds Speltips

Efter en extremt rafflade WPT turnering i Madrid har nu turen kommit till World Padel Tour Alicante Open. Förra året tog Lebron/Galan hem första platsen framför Stupa/Sanyo med 4-6, 6-4, 6-3. Året innan det, stod Lebron också som vinnare fast då tillsammans med Paquito mot Bela/Lima med 6-3, 6-7, 2-6. Alicante är onekligen en plats som Lebron är van att vinna på.

World Padel Tour Alicante Open odds

Vi har sett att fler och fler spelbolag har börjat öppna upp för mer World Padel Tour odds. Inför Madrid så hittade vi fina odds hos både hos Hajper och Coolbet. Dessa två har blivit standard i vår portfolio av spelbolag. Ryktet gör också gällande att under de kommande veckorna så kommer flertalet andra aktörer öppna för padel. Förhoppningsvis så kommer valmöjligheterna vara vidöppna inför Alicante Open.

Alicante Open Speltips

Det kommer bli extremt intressant och se hur Lebron/Galan kommer att studsa tillbaka efter fadäsen i Madrid. Vi har listat lärdomarna från det nederlaget här. De ska man som livebettare ta med sig framgent. Känslan är att paret kommer att resa sig rejält och vinna Alicante Open. Frågan är dock vad som händer om det blir respass tidigt igen?

Andra par som kommer vara spännande att följa är Stupa/Ruiz, Bela/Sanyo och Lima/Tapia.

Stupa/Ruiz överträffade alla förväntningar med deras andra plats i Madrid. Tråkigt nog för deras del så kommer de behöva jobba på den mentala delen för att vi ska se de vinna finaler också. De hade fint slagläge i finalen och övertaget i matchen men lät Bela/Sanyo successivt jobba sig in och tillslut vinna.

Bela/Sanyo kommer vara det par som kommer att kunna utmana Lebron/Galan över en hel säsong. Känslan var att det finns någon växel till hos de. Parets och framförallt Belas erfarenhet kommer ta de långt i år, garanterat.

I firma Lima/Tapia finns det extremt mycket att hämta. Lima var småskadad inför Madrid och när han är fullt frisk kommer de att bli att räkna med. Limas underbara defensiv toppat med Tapias briljans är det upplagt för något bra. I semifinalen tyckte vi oss ana en viss irritation mellan spelarna, vilket kan vara något att hålla koll på framgent.

Outright Alicante Odds

Vinnarodds World Padel Tour Alicante har nu kommit ut från Hajper. För att lista några:

  • Lebron/Galan: 2.50
  • Sanyo/Bela: 3.80
  • Tapia/Lima: 4.25
  • Stupa/Ruiz: 4.50
  • Paquito/Di Nenno: 19.00
  • Tello/Chingotto: 20.00

Oddsättarna har lärt sig från Madrid, oddsen är lägre här än i Madrid. Där vi fick 5.50 på Sanyo/Bela. Inför den tävlingen låg dock Lebron/Galan under 2.00 i odds. Så om det något odds som har svängt sedan Madrid är det på de två. Du hittar just dessa oddsen hos Hajper.

Hos Betsafe så får man i skrivande stund Sanyo/Bela till 4.00 gånger pengarna. Scrolla ner och klicka dig vidare till Betsafe! De stänger spelet 22a april kl 09.00.

Hos Coolbet så sticker vinnaroddsen på Coello/Lamperti ut. Du får i skrivande stund hela 40 gånger pengar på att de vinner hela turneringen. Det är givetvis ett långskott, kanske från halva plan, men 40 gånger pengar är något högt. De spelade riktigt fint i Madrid och Lamperti var tillbaka i gammalt gott slag. De gynnades dock av den snabba banan i Madrid. I Alicante däremot, som ligger ett fåtal meter över vattnet, kommer spelet blir långsammare. Frågan är om den atletiske Coello kan vara lika bra där.

Update: I sista matchträningen innan turneringen blev Lamperti/Coello besegrade av Stupa/Ruiz med 7-6, 7-5. Det verkar som att formen sitter i för Lamperti/Coello.

Pre match odds Alicante

Update: Paquito/Di Nenno har droppat till 13.00 gånger pengarna. Får du 19.00 gångerna pengarna till nästkommande turneringar så är det bara att klippa direkt. Det är ett par som sitter på så otroligt mycket padel och med rätt lottning så kommer de att ta hem någon turnering.

Under Alicante så kommer de troligtvis stötta på Lebron/Galan i semifinalen. Här finns det utrymme för ett väldigt fint odds på Paquito/ Di Nenno då Lebron/Galan kommer att vara stora favoriter. Det är väldigt viktigt att titta på hur Lebron/Galan studsar tillbaka från Madrid samt hur de kommer hantera den långsammare padeln i Alicante. Den långsamma padeln är något som Paquito och Di Nenno hanterar väldigt väl. Du kommer att hitta oddsen hos Hajper.

16-delsfinal

Tittar vi på oddsen till 16dels finalerna så är det lite av ett getingbo. Chingotto/Tello och Coello/Lamperi är två lag som bara ska vinna sina matcher. Båda lagen ger 1.20 som singlar och ska fungera fint i kombination med något annat.

Det mest spännande oddset är troligtvis Yanguas/Ramirez till 2.50. Det gjorde en jättefin tävling i Madrid men efter det så har det gått något knackigare. Då de åkte ut i FIPen och såg onekligen irriterade ut på varandra under en träningsmatch på YouTube. Oavsett, så ska de ha vad som krävs för att slå urkraften Silingo. Vi känner att oddssättarna är några punkter fel ute här. Silingo/Diaz är inte så stora favoriter, de borde endast ha ett par procents fördel. Detta finns att spela på Nordicbet och Coolbet. Uppdatering: oddset har droppat till 2.40 hos båda. Det var nere på 2.20 som minst.

Spelet ovan bommades tyvärr kraftigt. Enligt rapporter så var Silingo/Diaz mycket mer stabila och visade varför de har ganska så många fler år på touren än Yanguas/Ramirez.

Åttondelsfinal

Hos Nordicbet Padel och Betsafe finns det i nuläget en del odds ute på 16dels finalerna. Tyvärr, så hittar vi inga spelbara marknader just nu. Potentiellt så blir det en jämnare match än vad oddsen säger mellan Chingotto/Tello och Rico/Gonzalez, men inget som Team Padelbetting kommer lägga sina kronor på.

Värt att ta med sig är att Stupa/Ruiz gick vidare på Walk Over efter 20 minuters spel mot Oria/Mendez. Så de kommer att gå in i 16dels finalen helt utan att ha slösat någon energi.

Kl 14 är det spelstopp för Coello/Lamperti mot Gil/Alba. Vi ställer oss fortfarande i Coello/Lampertis ringhörna och tror att det deras form blir för mycket för Gil/Alba. Vi ska dock inte underskatta det paret, då de är ett par som vi kommer få se mer av under 2021. När vi har tittat på dem under tidigare turneringar så har de oftast kollapsat en aning på grund av den mentala biten. Vi kniper 1.55 på Coello/Lampteri hos Betsafe!

Den satt som en smäck och det var inte lekande lätt som vi förutspådde. 7-5, 6-4 till Coello/Lamperti skrevs slutresultatet till.

Kvartsfinaler

Vi börjar med en snabb återblick på åttondelsfinalerna. Lima/Tapia inledde knackigt mot Rubio/Fuster men kom tillbaka i första set och vann med 7-5. I andra set var de mycket mer stabila och vann tillslut med 7-5, 6-4. Känslan är att dessa två herrar fortfarande inte har fått ihop samspelet ordentligt än. Faktum är att när vi såg de i Madrid såg de lite irriterade ut på varandra. Att Coello/Lamperti ska slå de, har vi dock lite svårt och se faktiskt. Det skulle vara om Lima/Tapia hamnar i obalans och Coello/Lamperti hittar tillbaka till den drömpadeln de visade prov på under Madrid. Oddsen är i skrivande stund 1.27 på Lima/Tapia och 2.95 på Coello/Lamperti.

Stupa/Ruiz avverkade Silingo/Diaz väldigt enkelt med 6-2, 6-2. Informationen säger också att Stupa/Ruiz ser riktigt heta ut. I deras åttondelsfinalen blir det en repris på finalen i Madrid mot Bela/Sanyo. Dessa hade i sin tur mycket svårare än väntat mot Patinotis/Zalba och vann “bara” med 7-5, 6-4. Denna kvartsfinalen kommer vara hyperintressant att följa. Om Stupa/Ruiz har konserverat formen från Madrid, som rapporterna säger, och därtill adderar en stor mängd revanschlusta så finns det skrällchans här. Hos Hajper så är Bela/Sanyo stora oddsfavoriter till 1.11 och man får hela 4.40 på Stupa/Ruiz. Oddssättarna menar alltså att Stupa/Ruiz har lika stor chans att slå Bela/Sanyo som Nieto/Diaz har mot Lebron/Galan. De är givetvis fel ute och det finns stort värde att hämta här. Spelstopp kl 16.

Oddsen hos Betsafe är desto närmare sanningen, där får man 1.40 på Bela/Sanyo och 2.60 på Stupa/Ruiz. Spelstopp kl 17.45.

Det finns också en diskrepens mellan dessa två spelbolag på matchen mellan Paquito/Di Nenno och Tello/Chingotto. Hos Hajper får du 1.62 på de först nämnda, medan du får 1.50 hos Betsafe. Betsafe erbjuder i sin tur 2.35 på Tello/Chingotto medan Hajper ligger på 2.00. Paq/Di Nenno ska ha sett riktigt vassa ut i 16-delsfinalen med ett mycket säkert spel i båda riktningarna. Chingotto/Tello var något trögstartade och vann först efter att ha skruvat upp tempot i de två sista seten med 2-6, 6-1, 6-2. De kommer inte ha råd med det mot Paquito/Di Nenno.

Semifinaler

Vilka otroliga kvartsfinaler vi fick se. Lebron/Galan gjorde processen väldigt kort med Diaz/Nieto och vann med 6-3, 6-0. De vann på ett imponerande sätt och de verkar ha skakat av sig uttåget i Madrid ganska väl. Galan grät en del efter matchen och anledningen ska vara att hans morbror gått bort nyligen, för den som undrar!

Chingotto/Tello spelade också ut ordentligt och kom upp på en nivå som vi inte sett på länge. Det var nog ingen som trodde att de skulle vinna så pass enkelt mot Paquito/Di Nenno som 6-2, 6-3. Nu var visserligen Di Nenno otroligt svag och Paquito tappade en viktig boll till 2-2 istället för att gå upp till 3-1. Känslan var ändå att Tello/Chingotto skulle vara för starka. Det börjar bli tydligt varför detta par är ett topp 3 lag i världen. Chingotto är ett riktigt defensivt monster på dessa långsamma banorna.

Vem vinner då? Lebron/Galan är favoriter i denna matchen. Men, ska Chingotto/Tello vinna över de så är det nog nu. Det kommer bli en väldigt jämn semi och vår så kallade tv-peng blir på underdogsen.

Coello/Lamperti spelade en otroligt svettig match mot Lima/Tapia. Lampan & CO visade pannben och vände matchen 7-6, 5-7, 4-6. Coello går från klarhet till klarhet och Lamperti ser ut att spela sin bästa padel nånsin. Kommer de bli stoppade i semin av Stupa/Ruiz?

Stupa/Ruiz spelade också en väldigt tight match mot favoriterna Sanyo/Bela. S/R tog sin revansch efter finalförlusten senast och vann i två set 7-6, 7-5. Stupa kan just nu vara den absolut bästa spelaren på touren och tillsammans med Ruiz bildar de ett mäktigt lag.

Vem vinner då? Frågan är om inte Lampertis kropp kommer att börja strejka snart. Som 42 åring så sliter det med långa och jämna matcher. Vi håller Stupa/Ruiz som favoriter men återigen så är oddssättarna fel ute och vi hittar ett värdespel i Lampan/Coello till 2.95. Skillnaden är verkligen inte så stor som oddsen gör gällande.

Final

Visst blev det som vi trodde, Lamperti skulle inte orka efter så många och långa matcher. Stackars Coello som vid vissa tillfällen täckte nästan över 80% av banan. Om folk var något osäkra på hans “genombrott” i Madrid, så är det bekräftat nu. Coello är the real deal. Stupa/Ruiz vågade knappt spela en boll på honom. Frågan är vem som tar Coello här näst. Det viskas om Paquito och Galan. Det kommer onekligen bli spännande och se vem han bildar par med, då han givetvis inte kommer att stanna med Lamperti livet ut. Till matchen då, jo, Stupa/Ruiz visade återigen upp ett väldigt fint spel, men matchen är överlag svåranalyserad pga Lampertis ork.

Att Lebron/Galan slog Tello/Chingotto så enkelt som 6-2, 6-2, var det nog ingen som hade räknat med. Myten att Lebron/Galan ska vara sämre på långsamma banor kanske bara är en sägen? Oavsett, de imponerade kraftigt under lördagseftermiddagen.

Vem vinner då? Utan att på något sätt låta partisk, så tror vi att de allra flesta vill att Captain America och Stupa ska ta hem titeln. Lebron/Galan kommer naturligtvis inte låta det hända och är stora favoriter till att vinna. Det bör tas med i beräkningen att Stupa/Ruiz spelar sin livs bästa padel just nu. Men, om de vinner så bör detta ses som en stor skräll. Därför tycker vi att Lebron/Galan betet är för hjärnan medan hjärtat säger Stupa/Ruiz.

Du hittar oddsen i länkarna under.

Observera att pre-match oddsen ofta släpps sent kvällen innan nästa omgång.

SpelbolagBonusUSPBesökRegler & Villkor
Sätt in 100 kr, spela för 200 krFina padel odds!Besök härVillkor
100 kr extra in på spelkontotBra utbud av padel odds!Besök härVillkor
Extra 100 kr Brett utbud av odds!Besök härVillkor