Vigo Open Odds

Favoriterna höll för trycket i Alicante. Lebron/Galan visade återigen upp sin mästarklass och i finalen mot Stupa/Ruiz var det egentligen aldrig något snack. 6-0, 6-4 skrevs siffrorna till. Det är nog dags att slå hål på myten att Lebron/Galan inte hanterar långsamma banor. Nu tittar vi framåt mot World Padel Tour Vigo Open. Som bekant flyttade de fram datumen till 12-16 maj, vilket gjorde att Euro Finans Tour också fick nya datum. Nu ska vi titta närmare på Vigo Open Odds.

Vigo Open odds

Inför tävlingen i Madrid var endast ett par spelbolag som erbjöd odds. När tävligen väl drog igång så hittade vi bäst odds hos Hajper, NordicBet, Betsafe och Betsson, till vår stora glädje.

SpelbolagBonusUSPBesök
Sätt in 100 kr, spela för 200 kr
Min. insättning 100 kr. 1x omsättning.
Fina padel odds!
18+|Stödlinjen.se|Regler & Villkor
Besök här
100 kr extra in på spelkontot
Min. insättning 100 kr. 1x omsättning. Min odds 1.5
Bra utbud av padel odds!
18+|Stödlinjen.se|Regler & Villkor
Besök här
Extra 100 kr!
Min. insättning 100 kr. 1x omsättning. Min odds 1.5
Brett utbud av odds!
18+|Stödlinjen.se|Regler & Villkor
Besök här

Speltips Vigo Open

Galan/Lebron är tillbaka i vinnarspåret och det ska bli kul och se om de kan konservera den fina formen. Alla frågetecken från Madrid är så gott som bortblåsta och Lebron ser ödmjukare ut än nånsin.

Bela/Sanyo förlorade något överraskade ganska enkelt mot Stupa/Ruiz i match där Sanyo såg ganska avslagen ut. Bela kommer inte acceptera en lojt spelande Sanyo framgent, så de borde studsa tillbaka i Vigo.

Paquito/ Di Nenno är ett par som besitter extremt mycket padel men i nuläget ser de inte alls ut att fungera tillsammans. Det är ganska uppenbart att Paquito behöver någon som kan slå och avgöra poängen bredvid honom. Vi tror att dessa två måste börja spela mycket bättre annars finns det risk att de separerar.

Stupa/Ruiz, paret som ingen trodde på inför säsongen och det sades att Stupa begått ett stort misstag att välja Ruiz som parhäst. Ack så fel alla har haft och nu har de spelat två finaler på två turneringar. Känslan är dock att de har överpresterat rejält och i finalen i Alicante Open gjorde de en otrolig mängd unforced errors. Enligt den officiella statistiken landade det på 23 stycken och då vinner man inga titlar. Kan de fortsätta spela på en så hög nivå eller var förlusten i Alicante starten på en negativ trend?

Coello/Lamperti är nog det par som alla har gått och kärat ner sig i. Coello har varit en otrolig form och Lamperti spelar som i fornstora dagar. Deras problem var dock tydligt i Alicante, Lamperti orkar inte för många och långa matcher. Coello kan var ett hett byte för en sådan som Paquito längre fram.

Vinnarodds

Vinnaroddsen för WPT:n i Vigo är släppta.

  • Lebron/Galan: 2.25
  • Sanyo/Bela: 4.25
  • Stupa/Ruiz: 4.50
  • Lima/Tapia: 6.25
  • Tello/Chingotto: 7.50
  • Paquito/Di Nenno: 13.00
  • Silingo/Diaz: 20.00
  • Botello/Ruiz: 20.00

Finns en risk att oddsen har ändrat sig efter publicering.

Som vanligt är Lebron/Galan favoriter. Med en vinst i bagaget så har de onekligen kommit igång. De största utmanarna är Bela/Sanyo, vill man spela på vinnare med något högre odds är det helt rätt par att välja. Vigo ligger vid kusten så banorna kommer högst troligt också vara något långsammare, detta bör också gynna dem. Två par som varit totalt iskalla under 2021 racet är Lima/Tapia och Paquito/Di Nenno. Av dessa fyra spelare så är det endast Tapia som visat någon slags form. I nuläget är dock ingen av dessa spelbara tills de har visat upp ett bättre spel.

Det är viktigt att kolla på lottningen. Ska man vara helt ärlig så har Lebron/Galan en ganska fördelaktig lottning. Deras tuffaste motståndare på vägen mot finalen kommer att vara mot Coello/ Lampan (som förhoppningsvis kan fortsätta med sin drömpadel) och Paquito/ Di Nenno som har sett allt annat än heta ut under 2021.

Den andra halvan av slutspelsträdet innehåller därmed par som Bela/Sanyo, Tello/ Chingotto, Stupa/ Ruiz, Lima/ Tapia med flera. Vägen till final kommer därför vara något längre för dessa.

16-delsfinal

I skrivande stund, finns det odds ute hos Betsafe och Nordicbet på 16-delsfinalerna. Till exempelvis så finns svensk- favoriterna Yanguas/ Ramirez till 1.60 mot Fuster/Rubio 2.19. Ett stort tips är att klicka er vidare till någon av dessa (Betsafe/Nordicbet) då de brukar leverera odds snabbare än till exempelvis Hajper.

Update: Mycket glädjande så gick Yanguas/ Ramirez vidare och kommer få möta Stupa/ Ruiz i åttondelen. Känslan är att ynglingarna kan spela jämnt i ett set men sedan kommer Stupa/Ruiz vara storleken för stora.

Den stora skrällen under dagen är att Coello/ Lanperti åkt ut med huvudet före mot Botello/ Ruiz, 3-6 2-6. En skräll som jag inte tror någon förväntande sig. Botello/ Ruiz ska enligt rapporter spelat mycket bra padel och mycket starkt andra setet från 0-2 till 6-2. Är detta turneringen när Botello/ Ruiz kommer igång på riktigt? Båda är i nuläget rankade på 13de plats i världen, så kvalitén besitter de onekligen. Det kan vara värt att kika på deras odds i nästa omgång mot Moyano/ Rico.

Firma Leal/ Semmler slog överraskande ut det mycket mer rutinerade paret Silingo/Diaz med 1-6, 6-4, 4-6.

Under kvällen förlorade Chingotto/Tello mot Diaz/Nieto med 3-6, 4-6, också det väldigt överraskande. Är detta en turnering när vi kommer få se fler skrällar? Diaz/Nieto är ett mycket fint par men Diaz har dessvärre åldern emot sig, desto fler matcher de spelar desto mindre orkar Diaz. På samma sätt som Lamperti inte har orkat fullt i både Madrid och Alicante.

Åttondelsfinal

Oddsen för åttondelsfinalen är ute hos Betsafe och Nordicbet.

Padelbettings favorit Tito Allemandi/ Lijo har hela 5.80 mot Paquito/ Di Nenno. Detta är en match som Paq ska ta hem i de allra flesta fallen. Det är dock deras första match för turneringen och som tidigare nämnt har spelat hackat ganska kraftigt. Det kommer högst troligt bli en jämnare match än vad oddsen säger.

Botello/Ruiz har bara 1.43 mot Moyano/ Rico vilket vi anser vara något lågt för att lira på.

Ska man leta in en dubbel som bara ”ska” sitta så får man Lima/Tapia tillsammans med Stupa/Ruiz till 1.56.

Leal/Semmler gör sin bästa turnering nånsin och du kan få 2.95 på ytterligare en skräll mot Pinero/ Barahora.

Kvartsfinal

Leal/Semmler letade sig vidare till kvartsfinal! Känslan var att de kunde skrälla, och de gjorde det. Nu får de möta Paquito/ Di Nenno. Paret som vi och många ställt oss mycket frågade till, verkar äntligen att funnit formen. Även fast att vi hoppades på Allemandi i förra matchen (Padelbetting.org hjärtat bultar för honom) så ska Paq/ Di Nenno ha visat upp en riktigt fin padel. Det är inte bara resultatet mot Allemandi/ Lijo som vittnar om detta, utan enligt förstahands källor så ska de har varit ruskigt fina tillsammans. Paq/Di Nenno ska vara numret för stora för Leal/Semmler i 9 av 10 matcher, lägg där till att de senare kommer spela sin 9de match på mycket kort tid. De är dock unga och spelar sin livs padel just nu. Vi måste säga det, är det skräll läge igen?

Den andra riktigt heta drabbningen för dagen är den mellan Stupa/Ruiz och Tapia/Lima. Om jag inte missminner mig så hörde jag att Hussfeldt tror på att Tapia/Lima kommer gå hela vägen i Vigo. Visst, Tapia har spelat bra under 2021 men det har inte Lima, som ser mer ut som en tjurig 13 åring på banan. Stupa/ Ruiz krossade också Yanguas/Ramirez i åttondelen med 6-0, 6-4. Det långsamma Vigo verkar passa lika väl som det långsamma Alicante för dessa herrar.

Vi skickar också upp ett varningens finger för drabbningen mellan Bela/Sanyo och Sanchez/Capra. De två senare imponerade och slog relativt enkelt ut Nieto/Diaz och ska enligt rapport ha spelat en fröjdig padel. Bela/Sanyo hade oväntat nog desto svårare med Campagnolo/Bergamini och vann nätt och jämnt med 7-5, 7-5. Där låg de också under med 1-4 i första set. Starkt nog så vände de både det setet och matchen.

Just nu (08.45 fredag) hittar du högst odds hos Hajper.

Semfinaler

Föga överraskande hittar vi Lebron/Galan vs Paq/Di Nenno på övre halvan. Som vanligt så bär Lebron/Galan ett stort favoritskap. Det vi tar med oss in i denna semifinalen är att Paq/Di Nenno spelar just nu sin bästa padel för året. Det är framförallt Di Nenno som steppat upp ett par pinnhål. Frågan är hur långt det räcker mot Lebron/Galan? Känslan är att de kan skaka mästarna men att det kommer väldigt mycket för att ta hem matchen. Just nu får du 4.00 pengarna hos Nordicbet och Betsafe men bara 3.30 hos Hajper på Paq/ Di Nenno. 4.00 gånger pengarna lockar faktiskt något även fast det är ett tydligt långskott.

Det verkar som att Lima/Tapia har hittat rätt nu. Vi som många andra trodde inte att de skulle passera Ruiz/Stupa så enkelt. Faktum är att det såg ganska kontrollerat fram till mitten av första set. Bela/Sanyo inledde återigen lite sömnigt och tappade första set mot Sanchez/Capra. Efter det lade de bara i en högre växel och vann komfortabelt. Bela/Sanyo kommer inte ha råd att fortsätta spela på det sättet mot Lima/Tapia. Detta kommer bli en mycket jämna match och frågan är om inte Lima/Tapia drar det längsta strået ändå? Oddsen hos Betsafe är 2.25 på Lima/Tapia och 1.47 på Bela/Sanyo. Hos Hajper däremot får man hela 2.55 på Lima/Tapia och bara 1.37 på Bela/Sanyo. En sak som är säker är att de inte är så stora favoriter som oddsen säger.

Final

1.97 på Paquito/ Di Nenno är taget. Det kommer bli en bra fight och Bela/Sanyo har öppnat svagt i de flesta matcher. Tar Paq tillvara på detta så kommer det bli svårt att vända för Bela/Sanyo. Paq/ Di Nenno har sett helt galet fina ut och spelar de ut på samma sätt, ser jag ingen annan vinnare.

Oddsen hittar du här nedan (som vanligt kommer oddsen oftast upp sen kväll eller tidig morgon på matchdag).

SpelbolagBonusUSPBesök
Sätt in 100 kr, spela för 200 kr
Min. insättning 100 kr. 1x omsättning.
Fina padel odds!
18+|Stödlinjen.se|Regler & Villkor
Besök här
100 kr extra in på spelkontot
Min. insättning 100 kr. 1x omsättning. Min odds 1.5
Bra utbud av padel odds!
18+|Stödlinjen.se|Regler & Villkor
Besök här
Extra 100 kr!
Min. insättning 100 kr. 1x omsättning. Min odds 1.5
Brett utbud av odds!
18+|Stödlinjen.se|Regler & Villkor
Besök här

Artikeln uppdateras fortlöpande