Malmö Padel Open Odds & Speltips

2021-11-09 av Team Padelbetting
Malmö Padel Open Odds & Speltips

Äntligen är det dags för World Padel Tour att inta Malmö! Det är den första riktiga WPTn sedan Challengern i Helsingborg 2017. Nu ska världens största stjärnor plus några svenska wildcards kommer göra upp om fina WPT poäng. Vi glädjer oss till att den finns Malmö Padel Open Odds!

Med svenska ögon, kommer Wildcardsen Daniel Windahl och Simon Vasquez vara de mest intressanta att följa. Windahl tillsammans med hans kompanjon Andornino, fick en tuff lottning i Maxi Sanchez och Lucho Capra. Dessa herrarna har något överraskande en titel på World Padel Tour denna säsongen. Därav ser vi inte att DW ska ha någon chans i denna matchen, men vi hoppas att de kan överraska och ta ett par game.

Simon I par med Caye Rocafort, ska möta Juan Martin Diaz and Pablo Lijo. En vanlig dag så bör inte Simon och Caye ha någon chans men på hemmaplan för Simon och där JMD ska försöka trolla lite för mycket, finns det kanske en liten chans. Bollarna måste också studsa rätt. Vi ska försöka leta upp lite spel på + game i Simon/Cayes favör potentiellt. 

Malmö Padel Open odds

Om vi ska börja med svenskarna så hittar vi de högsta oddsen hittills. Både Simon och Daniel har fått 500 gånger smeten att vinna Malmö Padel Open hos Nordicbet och Betsson. Det visar hur långt det är mellan Sveriges bästa spelare och den absoluta eliten. Även fast hjärtat bultar för Sverige måste vi säga att ni inte ska lägga några pengar här. Något överraskande så har inte Hajper några odds alls på våra svenska hjältar. 

Men vilka kommer att vinna? 

Vi har tittat på slutspelsträdet, kollat på diverse formkurvor och försökt ta del av så mycket information från spelarna själva. För oss blir det lätt att snegla på Paquito/Di Nenno som har visat upp en mycket fin form på sistone med 5 raka finaler. Paquito har också en förkärlek till Sverige och vi vet att han kommer vilja visa upp sig från sin allra bästa sida. Blir det inte vinst så kan vi åtminstone utlova show. Du hittar odds på 4.50 gånger pengarna hos Hajper och 4.55 hos Betsson. I vanlig ordning är Lebron/Galan favoriter, här hittar vi högst odds på Nordicbet på hela 2.55, det ska ses som väldigt spelbart. 

Hos Betsson hittar du också ett kul spel på att Galan/Lebron vinner utan att tappa set till 12.00 gånger pengarna. Att dessa två skulle gå rent skulle faktiskt inte förvåna, då de lyckats med den bedriften tidigare. Uppdatering lördag; oddset är nere på 7.00 nu.

Våra långskott

En sak är säker, räkna aldrig bort Bela. Även fast Bela/Coello kanske inte riktigt har fått det att stämma hittills så finns det stor potential i denna duo. Bela har också fått lite mer tid nu att hjälpa den smashtokiga Coello att spela ihop sig. Du hittar runt 15 gånger pengarna på de flesta bettingsidorna

Tapia/Sanyo är ett par som bara ska få ihop det någon tävling. Frågan är om det är i Malmö? Oavsett, så är de på Lebron/Galans sida av sluttpelsträdet, vilket alltid ska ses som den svåra sidan. Här är det spelbart så länge oddset är över 7.00, vilket finns hos Hajper och Betsafe. 

Semifinaler Malmö Open Padel

Låt oss börja med hur kvartsfinalerna såg ut. De kunde knappast varit bättre. För att parafrasera Galan, så har vi bjudits på 'stor show'. När vi trodde att vi fått uppleva den bästa bollen någonsin, då har vi blivit bjudna på något ännu mäktigare i nästa game.

För att sammanfatta dagen lite snabbt. Återigen ser vi vad de långsamma banorna gör för spelet. Högintensiva och långa bollar gynnar de defensivt skickliga och de så kallade 'magikerna' så som Di Nenno, Sanyo, Paquito etc. Medan de som lever mycket på smashen likt Coello och till viss del Tapia, har det något svårare.

Paquito/Di Nenno vs Allemandi/Nieto

Paquito och Di Nenno fullkomligt krossade Lima/Ruiz. I följande bisats kommer jag absolut inte ta något från Paquitos och Di Nennos insats, men Lima/Ruiz har väldigt stora problem att komma upp i någon slags nivå för tillfället. Man får därför ta denna krossen med försiktighet när man kollar på oddsen framgent. Men, givetvis är det inget snack om att Paq/Di Nenno spelar sanslös padel just nu. Därför kommer inte Padelbetting-bekantingen Allemandi och Nieto inte ha någon chans. Speciellt när Paquito stormtrivs framför den svenska publiken, precis som vi förutspådde. Du kan få den raka på runt 1.15 hos Nordicbet medan Hajper erbjuder den till 1.20. Kan bli så att vi hittar något Set-Handikapp spel här.

Lebron/Galan vs Tapia/Sanyo

Lebron/Galan känner sig starka, väldigt starka och nog visade dem det också. De spelade en stabil och stark padel när de besegrade Stupa/Ruiz med 6-2, 7-5. Även fast de flesta propagerar för att långsamt underlag inte skulle vara deras grej, så undrar vi nog om det inte är det trots allt. De har tagit flertalet titlar under säsongen på långsamt underlag.

Semifinalen mot Tapia/Sanyo kommer garanterat bli väldigt sevärd match. Om Tapia/Sanyo ska vinna måste de ligga på 110% alternativt ska en Lebron-meltdown till. Det senare är dock inte troligt då Lebron/Galan verkar ha fått ordning på det mentala under säsongen. En annan grej som kan tala för Tapia är om Lebron/Galan inte får ordning på sina smashar. Då kommer kobran Tapia garanterat visa sig framför nät och ta flertalet 'lätta' poäng. Känner man att det kan vara Tapia/Sanyos dag så finns den raka på Betsafe till hela 4.00 gånger smeten (jmf. Hajper 2.70). Beroende på hur du balanserar deras chanser så är det faktiskt ett fint odds. Däremot är den troliga utgången att Lebron/Galan kniper det, finns till 1.30 hos Hajper.

Final Malmö Padel Open

Ska vi börja med att gratta de hakade på Sanyo/Tapia till 4.00 gånger pengarna? Fint spel, med uppenbart värde. Tapia högg precis som vi trodde som en kobra (speciellt i första set), men ska vi bara applådera Sanyo? Vilken otrolig match han gör. Tapia visar också att han hanterar ett väldigt långsamt golv. Inte bara det, utan han visar upp en oerhörd padel-hjärna. Samtidigt såg vi många onödiga fel från Lebron. 

Sanyo/Tapia

Tillsammans visar Tapia/Sanyo en otrolig mental styrka. Speciellt efter att ha varit ett break upp i andra samt räddat matchboll i tredje. Siffrorna skrevs till 6-3, 4-6, 7-6. Vågar vi tro att Sanyo/Tapia äntligen har hittat potentialen som de uppenbart har tillsammans? 

Paquito/Di Nenno

Paquito/Di Nenno gjorde processen kort med Allemandi/Nieto, precis som förutspått. Paq och Martin går från klarhet till klarhet, men de har fortfarande inte fått stöta på någon som helst slags patrull. 

Finalen

Uppenbarligen är det fin form på båda finalparen. Det blev dock en lång match för Tapia där han fick slita hårt, speciellt i tredje. Han fick motta runt 70% (höftning) av bollarna från Lebron/Galan. Han må va ung men det har garanterat slitit en del. 

Publiken i Malmö älskar Paquito och Paquito älskar dem. Vi har svårt att se att Paquito kommer vika ner sig under finalen. Likaså Sanyo, han bara växte under semifinalen och publiken har börjat visa sin kärlek till honom också. Dessa två kommer men största sannolikhet vara på sin bästa sida under finalen.

I slutänden kommer det handla om vem som har den bästa matchen av Di Nenno och Tapia. Ser vi över säsongen så har båda visat upp något skakigt spel. Under de senaste turneringarna så har Di Nenno verkligen tagit flera steg framåt. På det långsamma golvet har han också visat sig väldigt vass. Tapia var otrolig under semifinalen och procentuellt hade han inte många felslag. Ska han hålla uppe detta i finalen också?

Vi tror inte att Tapia kommer att bjudas på särskilt många ‘enkla’ bollar framför nät. Paquito eller Di Nenno kommer helt enkelt se till att deras smashar inte blir för korta.

När vi vrider och vänder på finalen ser vi en fördel för Paquito/Di Nenno. Fördelen är dock inte så stor som oddsen gör gällande. I skrivande stund är det bara Nordicbet/Betsafe som är ute med odds på 1.40 för Paquito och 2.70 på Sanyo/Tapia. Du får hela 1.60 på Paq hos Hajper.

Tänk på att oddsen ofta kommer upp sent på kvällen dagen innan eller tidigt på morgonen samma da

Campobet Logo
100 kr VälkomstbonusMin. insättning 100 kr. 5x omsättning.NYTT OCH FRÄSCHT!18+ | Stödlinjen.se | Regler & VillkorBESÖK HÄR
Casumo Logga
100 kr VälkomstbonusFreebet min odds 1,60Aktiva sen 201218+ | Stödlinjen.se | Regler & VillkorBESÖK HÄR
Bet365
1250 spelkrediter välkomstbonusMinsta insättning på 50 krStörst bonus i Sverige18+ | Stödlinjen.se | Regler & VillkorBESÖK HÄR

Malmö Padel Open Stream

Malmö Padel Open kommer att streamas på Padel Television. Vill du har mer tips för hur du kan streama padel, ta dig en titt på vår streaming guide.