Padel betting guide

2020-10-18 av Team Padelbetting
Padel Betting Guide

Om du vill kunna bemästra spelformen padel är det viktigt att du implementerar en strategi för detta. I vår padel betting guide har vi tagit ut 8 viktiga faktorer som du bör ta i beaktning och listat de allra flesta spelformerna. Berätta gärna vad du tycker längst ner, är det något vi missat som vi också kan addera till vår padel betting guide?

1. Spelvärde

Spela endast när du hittar värde på en match antingen pre- eller live. Det är kanske en klysha men för att du ska kunna tjäna pengar över tid är detta en viktig faktor. Undersök oddset och backa sedan också upp det med en avvägd insats. 

Vad är spelvärde? 

Förenklat så betyder det att du hittar ett spel som är du anser är felsatt av oddssättarna till din favör. Du jämför helt enkelt probabiliteten mellan oddssättaren och din egna analys. 

Hur beräknar jag spelvärde för padel?

Värde = (Odds * din beräknade probabilitet) - 1

Ponera följande exempel:

Lebron/Galan vs Paquito/Lima, där har Lebon/Galan oddset 1.50. Enligt vår egen analys så ger vi dem 75% chans att vinna matchen. Finns det då spelvärde? Vi använder oss av modellen ovan.

Värde = (1.50 * 0.75) = 1.125 - 1 = 0.125

När värde är över 0 så har du ett värdespel. Desto större talet är desto mer värde har du hittat. Det är viktigt att förstå att bara för att det finns värde, så betyder det inte att spelet kommer sitta.

2. Specialisera dig 

Det finns alla möjliga typer av padel odds och turneringar att spela på. Det kan därför vara svårt att kunna hantera alla former. Vårt tips till dig är då att hitta en turnering och marknad som du blir specialist på. Exempelvis så skulle det kunna vara att bli expert på handikappsmarknader för World Padel Tour damer. 

3. Ha flera spelkonton - använd flera spelbolag

På lång sikt så begränsar du dina möjligheter att vinna mer genom bara använda dig av ett spelbolag. Vår rekommendation är såklart inte att signa upp på 15+ spelbolag men att man åtminstone har en handfull olika att röra sig med. Varför tänker du? Du exponerar dig helt helt för fler antal spelmarknader och kan ta del av olika odds. För att snabbt ge dig ett exempel på hur det kan se ut. Du har konton på 5 olika bolag där alla ger dig olika odds på att Lebron/Galan ska vinna outright i en turnering. Då är det enkelt för dig att välja den bettingsidan som erbjuder bästa odds. Även fast detta kanske bara skiljer några futtiga decimaler, så gör dem skillnad i det långa loppet. Läs allt om alla spelbolag för padel här. 

4. Håll koll - använd en spelbok

En av de viktigaste aspekterna av betting är att hålla koll på dina spel och utvärdera dem över tid. Ett bra sätt att göra detta på är att samla dina bets i en spelbok eller spreadsheet. Den ska innehålla; datum, spelform, insats, odds, turneringsform, vinst/förlust och gärna en kommentar kring utfallet eller orsaken till att du lade spelet.

Har du stenkoll på detta över tid kommer du också enkelt kunna dra slutsatser på vad just du är duktig på. Det kanske kan vara så att du är av uppfattningen att du är bäst på outrights medan spreadsheetet säger att du är bäst game-linor, då gäller det förstås att lita på datan.

5. World Padel Tour ranking

Historiskt sätt så brukar alla högt rankade ha sina favorit masters och det kan vara värt att ta sig en titt på det. Är man ute tidigt så kan det finnas spelvärde ett par dagar innan en turnering har startat. Högre rankade par kommer i stort sätt alltid att starta som favoriter i en match-up. Vad som kan vara till din stora fördel är att läsa på om matchen och vilka spelare det är som deltar, det gör du lättast från vår padel spelaranalys. Det ger dig en fördel på hur matchen kan utformas. Passar det högre rankade lagets individuella egenskaper det lägre? Eller vice versa? På så sätt kan du förutspå om det finns spelvärde för en skräll eller överkörning.

6. Spelstilar padel - Padel Betting Guide

Vi var inne på det under punkt 5, men de olika spelstilarna är en väldigt viktig punkt att hålla koll på. Vi har gått igenom 28 av de bästa spelarna idag i spelaranalysen både tekniskt men också den mentala aspekten. Det finns så klart andra verktyg som du kan komplettera detta med. Ett bra exempel på detta är Youtube, som är en väldigt värdefull källa för att lära känna spelare och se hur de uppträder under olika spelsituationer.

7. Tidigare möten

Kanske lite av en "no-brainer" men en ack så viktig komponent. Gör din research om tidigare möten och ta gärna fram rörligt material och titta på. Det kan vara så att slutresultatet pekar åt ett håll medan i den faktiska så stod det och vägde. En spelare kanske blev lätt skadad? Tappade huvudet? En annan aspekt av tidigare möten kan också vara om de spelade utomhus, hög höjd eller något liknande. Par 1 kan se ut att en stor för del mot par 2 med siffrorna 6-2 i matcher, det kan då visa sig att 4 av de vunna matcherna har varit utomhus vilket gör att det är helt jämnt inomhus. Detta är något som vår oddsättare och var inne på när han listade 3 speltips för padel.

8. Padel speltips

Ett bra sätt att utvärdera fakta är att kolla på rekares padel speltips. Det viktiga är att du hittar någon som har hög kredabilitet inom området och gärna visar en positiv ROI (return of investment) över tid. En del rekare tar också betalt för att ta del av speltipsen, dessa bör man utvärdera i ännu högre utsträckning innan man bestämmer sig för att betala för speltips. Överlag anser vi att speltips är något man bör använda som komplement till sin egen analys. Börja med att ta hjälp av våra padel betting guide!

9. Använd vår padel betting guide

Det är såklart med glimten i ögat vi postar vårt 9:de tips. Vi vill dock att ni ta er till av alla tips i padel betting guiden och är det något vi kan förbättra eller lägga till kontakta oss mer än gärna.