Padel i siffror

2021-02-01 av Team Padelbetting

Vid det här laget har det förmodligen nått dom flesta att den heta sporten padel just nu befinner sig i en boom. Padelbanorna sprider ut sig över landet i en explosionsartad takt. Statistiken är en bra indikation på hur tillväxten ser ut så här har vi översatt trenden i siffror.

Men när kommer avmattningen? Ja, än så länge ser vi inga tecken på det. Tvärtom! All statistik visar på en stor ökning under 2020 och det verkar som att populariteten fortsätter att öka under 2021. En första intressant siffra är antalet unika personer som bokat bana. Här ser vi en extrem ökning under 2020 på 186% jämfört med året innan.

Unika spelare som bokat padel bana

Enligt Svenska Padelförbundet beräknas minst 500 000 svenskar prövat på padel under 2020. Med fler padelspelare som hittar till sporten börjar pengarna flöda från investerare som vill kapitalisera på trenden. En av de mest lukrativa inkomstkällorna inom padeln är just anläggningarna som i stort sett är fullbokat överallt.

Antal-anläggningar padel

Svenska Padelförbundet beräknar att de 500 anläggningarna som finns registrerade tillsammans har 1500 bokningsbara padelbanor. Med fler föreningar och fler tävlingar kommer fler licensierade spelare. Föga förvånande ser vi en kraftig ökning även i denna kategori. Siffran på antalet licensierade spelare är nu uppe i över 2 000 spelare.

Antal licensierade spelare

Tar vi en kik hos sökmotorerna och tjänsten Google Trend som bevakar intresset för olika ämnen, har ämnet “padel” haft en stadig ökning senaste 12 månaderna. Mätvärdet är 0-100 där vi ser att ämnet padel ökat från 33 till 94.

Med ett stort intresse och fler spelare, ökar även padelbutikerna på nätet. XLP beskriver utvecklingen så här:

- Sökningarna relaterade till padel produkter ökar varje dag. Högst är trycket på padelracket för nybörjare vilket återspeglar att fler hittar till sporten.