Ramiro Moyano Toledo

2021-02-02 av Team Padelbetting
Ramiro Moyano Toledo

Ramiro Moyano Toledo, mest känd som Ramiro Moyano, är en högerhänt revéspadelspelare född den 25 oktober 1989 i La Plata, Argentina. Efter att ha vunnit det panamerikanska juniormästerskapet och ytterligare ett par titlar i sitt hemland följde Ramiro Moyano i många sydamerikanska padelspelares fotspår och flyttade till Madrid, Spanien. År 2015 påbörjade han sin internationella karriär tillsammans med Godo Díaz och tillsammans vann de Valencia Challenger och Madrid Challenger. Direkt efter det bytte Ramiro Moyano partner och spelade resten av säsongen med Maxi Grabiel.

Vem är Ramiro Moyano?

I Masterfinalen år 2015 ansågs han vara turneringens MVP och fortsatte sin säsong 2016 tillsammans med Maxi Grabiel. Efter ännu en bra säsong, med cirka 60% vinsteffektivitet, började Ramiro Moyano spela med Juan Martín Díaz. En förfärlig start på deras partnerskap gjorde att det snabbt tog slut för duon och Moyano återvände för att spela med sin gamla partner Maxi Grabiel. Efter att ha gått vidare till två Challenger-finaler bildade han så småningom lag med Luciano Capra för säsongen 2018. Tyvärr började hans resultat att försämras då han senare spelade med Cristian Gutiérrez och med José Rico för säsongerna 2019 respektive 2020.

Passion och talang

Sedan början av sin karriär har Ramiro Moyano uppvisat höga tekniska färdigheter. Hans passion för sporten syns på banan medan han upprätthåller en väldigt bestämd och mogen padelstil. Hans mest dominerande egenskaper är rena slag, utmärkt positionering och rörelseplacering och ett konsekvent spelflöde.

Styrkor:

  • Konsekvent: Om det finns något som Ramiro garanterar så är ett tillförlitligt och konsekvent spel med låga otvingade fel. År 2017 letade Juan Martín Díaz efter en konsekvent revéspartner som Moyano för att så bra som möjligt få uttrycka sin offensiva padelstil. Moyano är mycket riktigt ett utmärkt tillägg till vänsterhänta drivespelare, precis som med Lucho Capra var duon ett stort hot mot alla motståndare;
  • Försvar: Attack är trots allt inte det bästa försvaret. Enligt Ramiro Moyano är det bästa försvaret en mer central startposition. Han kan enkelt nå eventuella returslag via bakväggen eller slå en volley som svar till slag framför honom. När han är längre bak insisterar han på att växla mellan ett lobbslag följt av ett kortare slag som riktas mot hans motståndares fötter;
  • Volley: Trots att Moyano har en mer konsekvent spelstil, försöker han ändå slå längre upp mot nätet med starka volleys. Medan spelet hålls av hans partner och respektive drivemotståndare, flyttar han på sig utefter det för att försöka fånga upp eventuella slag och övergå till offensiven. 

Begränsningar

Ramiro Moyano har varit ett stjärnskott redan sedan ung ålder. Trots att de flesta av hans prestationer var möjliga med Maxi Grabiel ledandes i drivepositionen som en mer teknisk och taktisk spelare, mognade Moyano som revésspelare. Med Lucho Capra började laget stå ut eftersom Capra kunde gör magi medan Moyano säkrade lagets slutgiltiga mål. Efter att nästan ha nått en topp 10-rankning bör han leta efter en annan vänsterhänt spelare att bilda lag med om han vill göra ett nytt försök.

Svagheter:

  • Styrka: Smashen är ett av de viktigaste avslutsslagen och ännu viktigare med tanke på den snabba padelstilen som just nu leder rankingen. Moyano använder inte kraftslag ofta och är mer bekväm med att spela offensiva medelvolleys istället. Tyvärr kan ett långsamt spel leda till snabb utmattning och har oftast ingen effekt mot högintensiva motståndare som Lebrón eller Tapia;
  • Bandeja: Han gör inte saker och ting för komplicerade men saknar lite känsla och extra krydda i sina bandejas. För det mesta förblir de korta eller slår platt mot sidostaketet vilket gör att motståndaren kan skicka tillbaka bollen snabbare och enklare. Faktum är att Moyano sällan försöker överraska med en vibora riktad mot sin framåtvända motståndare eller mitten av banan. Han tar för det mesta det säkra före det osäkra, vilket möjliggör en ökad returtolkning och därmed en lättare offensiv övergång för motståndarna.

Framtiden - Ramiro Moyano

Ramiro Moyano liknar den unga revésspelaren Coki Nieto. De skulle båda dra nytta av att förlita sig på långvariga partnerskap med kraftfulla och energiska vänsterhänta spelare. Ramiro skulle inte vilja byta partner hela tiden för att klättra upp i rankningen, men långvariga partnerskap har fått oväntade slut. Eftersom den mest trendiga vinnande padelstilen är ett snabbt och offensivt spel och eftersom Ramiro Moyano långsamt närmar sig 30 års ålder, passerar möjligheterna plötsligt förbi och han blir ännu en padelveteran.

Å andra sidan kan han även mentalt dra nytta av ett långsiktigt partnerskap. I och med att han börjar få ett personligt fokus på sitt familjeliv, skulle Moyano dra nytta av att vara mentor åt en ny drivepadelstjärna. Helst en vänsterhänt drivespelare eller en högerhänt styrkespelare som fritt kan uttrycka sitt spel samtidigt som den gamla passionen och energin som Ramiro Moyano en gång visade för världen kommer tillbaka. Padelsamfundet förväntar sig det bästa av Ramiro Moyano och tiden har kommit för stora och viktiga karriärbeslut.